У МОЗ назвали штами грипу, які прийдуть в Україну

Читать на русском
Які штами грипу будуть в сезоні 2021-2022 році в Україні - три штами грипу B - Washington, H1N1 та H3N2.
Радіо Свобода

Головний державний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що у 2021-2022 році в Україні очікується три штами грипу B/Washington, H1N1 та H3N2.

За його словами, новий епідемічний сезон грипу не відрізнятиметься появою нових штамів або прогнозами щодо більш важкого перебігу хвороби порівняно з минулим роком.

Віруси та інфекції, які забрали найбільше людських життів за останні 100 роківКитайський коронавірус менш смертоносний, ніж інші вірусні захворювання, що викликали пандемію на планеті. Сумнозвісна іспанка, що вирувала на початку XX століття, забрала 5 відсотків населення планети.

«Із червня ми почали працювати з представниками фармацевтичного сектору для того, щоб виділити для України більшу кількість вакцин. Також зараз проводяться перемовини щодо передачі в межах гуманітарної допомоги за механізмом PIVI безкоштовних вакцин для щеплення лікарів (майже 30 тисяч доз). Ми розраховуємо, що медичних працівників, (принаймні тих, які працюють у «ковідних» лікарнях), ми зможемо вакцинувати від грипу безкоштовно за рахунок гуманітарної допомоги», — цитує МОЗ Ігоря Кузіна.

Він додав, що цьогоріч до аптек планують доставити приблизно мільйон доз вакцин від грипу.

Нагадаємо, Moderna розробляє єдину вакцину від COVID-19 з експериментальним щепленням від грипу.

Раніше ми писали, що за весь час пандемії коронавірусу в Україні захворіли - 2,3 млн людей, одужали - 2,2 млн. Летальних випадків - 54 360.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: