Україна посилила протиповітряну оборону на північному напрямку

Читать на русском
Україна посилила систему протиповітряної оборони на північному напрямку в рамках проведення стратегічного командно-штабного навчання Об’єднані зусилля-2021.
facebook/PvkCenter

Україна посилила систему протиповітряної оборони на північному напрямку в рамках проведення стратегічного командно-штабного навчання «Об’єднані зусилля-2021».

Про це повідомляє Повітряне командування «Центр».

Підрозділи радіотехнічних та зенітних ракетних військ повітряного командування «Центр» здійснили висування на визначені позиції. Зазначають, що дає змогу суттєво посилити систему радіолокаційної розвідки та зенітного ракетного прикриття.

Жителів населених пунктів Чернігівської області просять не перешкоджати та не викривати маршрути передислокації військ. Наголошують, що всі заходи проводяться в рамках навчань.

«Залізний купол» над Україною: чи допоможе ізраїльська ПРО прикрити небоУ Міноборони розглядають можливість придбання ізраїльської системи протиракетної оборони Залізний купол.

Нагадаємо, Україна може отримати від США нові системи протиповітряної і протиракетної оборони, зокрема систему Iron Dome («Залізний купол»). В ОПУ додали, що передача нових систем стала можлива завдяки домовленостям під час візиту президента України Володимира Зеленського до Штатів.

Система Iron («Залізний купол») зарекомендувала себе як один з найефективніших засобів знищення ракет малої дальності. За даними військових, система Iron Dome збила близько 90% ракет, випущених по Ізраїлю за останні кілька років.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: