Заступника голови Меджлісу поставили на облік в СІЗО як «схильного до тероризму»

Читать на русском
Заарештованого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла утримують у спецблоці, як схильного до тероризму.
facebook.com/dogrujol

Заарештованого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла утримують у спецблоці, як схильного до тероризму.

Про це повідомив адвокат Нарімана Джеляла Микола Полозов.

Він зазначив, що в середу 15 вересня разом з адвокаткою Еміне Авамілєвою відвідав Нарімана Джеляла в СІЗО. Відомо, що його утримують у спецблоці – спеціальному відділі слідчого ізолятора, де максимально обмежена взаємодія як із зовнішнім світом, так і з іншими ув’язненими.

«Буквально напередодні нашої зустрічі Нарімана повідомили, що він поставлений на облік як особа схильна до вчинення терористичних і екстремістських злочинів. Що явно свідчить про повне незнання співробітниками СІЗО принципів кримінального провадження і такого поняття як презумпція невинності. Звичайно ж, всі подібні незаконні адміністративні рішення ми будемо оскаржувати», – розповідає адвокат.

Викрадення і арешти: в Кремлі почали мстити за «Кримську платформу»Об'єктом помсти за організовану платформу стали кримські татари, які потрапили під арешт за надуманими звинуваченнями.

Крім цього, він додав, що у Джеляла двомісна камера, де його утримують з фігурантом справи релігійної організації «Свідки Єгови».

Нагадаємо, що 4 вересня, заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова затримали російські силовики в результаті обшуків.

У включеному Сімферополі «Київський районний суд» заарештував його на два місяці. Російська влада звинувачує його в організації «диверсії».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: