НАБУ викрило схему розкрадання «особливо цінної землі» на 11 млн гривень

Читать на русском

Детективи НАБУ і САП повідомили колишньому в.о. директора держпідприємства і екскерівнику ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області про підозру в розкраданні 17 гектарів особливо цінної землі. Збиток державі склав 11,6 млн грн.

Про це повідомила пресслужба НАБУ у п'ятницю, 10 вересня.

Боротьба за території: як місцева і державна влада не можуть поділити земліЯким чином місцева влада привласнює державні землі та які можуть бути наслідки, читайте у матеріалі Слово і діло.

«Слідство встановило, що керівник державного підприємства, що входить до складу Національної академії аграрних наук України, у 2016-2017 році спільно з керівником Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області підробили документи, що дозволили в обхід законної процедури (без згоди Кабінету Міністрів України) передати у приватну власність 10 земельних ділянок особливо цінної землі загальною площею 17,11 га», - йдеться в повідомленні.

Щоб провернути махінацію, чиновники використовували «легенду» про надання землі нібито співробітникам державного підприємства для ведення особистого господарства. Однак, як встановило слідство, майже всі отримувачі ділянок до ГП не мали ніякого відношення. До того ж, серед власників ділянок виявився близький родич керівника підприємства.

За клопотанням НАБУ і САП на земельні ділянки, незаконно сформовані за рахунок особливо цінних земель, накладено арешт.

Справу розслідують за ч. 5 ст. 191 і ч.1 ст. 366 ККУ.

У НАБУ відзначили, що даний епізод - один із серії зловживань, пов'язаних з незаконним операціям із землею, яка знаходиться у веденні структур в складі НААН України. Справи вже слухаються у ВАКС.

Нагадаємо, ВАКС не призначив почеркознавчу експертизу у кримінальному провадженні щодо заволодіння понад 13 га землі в селі Гатне Києво-Святошинського району Київської області.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: