На кордоні з Польщею відкриють нові пункти пропуску

Читать на русском
Нові прикордонні пункти планують відкрити у Львівській та Волинській областях. Додатково розглядається Закарпатська область.
Фото з відкритих джерел.

Україна планує відкрити на кордоні з Польщею три-чотири нові пункти пропуску. Про це заявив посол України в Польщі Андрій Дещиця.

«У нас є плани, у нас працює міжвідомча комісія, яка займається розробкою планів по відкриттю пунктів пропуску. У нас є напрацювання, є місця, де ми б хотіли відкрити ці переходи», - розповів дипломат в ефірі телеканалу «Дом».

Пункти пропуску на кордоні: скільки виділять коштів на облаштування і де побудують новіНа реконструкцію та будівництво пунктів пропуску на кордоні планують витратити майже 9,9 млн грн. Детальніше – на інфографіці.

За його словами, нові прикордонні пункти з'являться у Львівській області (на ділянці кордону в районі польського міста Перемишля) і у Волинській.

Крім того, влада розглядає можливість відкриття нового пункту на Закарпатті на кордоні з Польщею і Словаччиною. Але, проблема в тому, уточнив він, що це території національних парків: на Закарпатті прикордонна зона знаходиться на території національного парку «Ужанський», в Словаччині - «Полонини», в Польщі - «Бещадський».

Нагадаємо, Польща почала приймати українських туристів. Однак при в'їзді потрібно дотримуватись певних умов.

Також ми писали, які сертифікати про вакцинації зараз є в Україні і де їх застосовувати.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: