У Зеленського заявили, що зустріч з Путіним без розмови про Крим не має сенсу

Читать на русском
Володимир Зеленський для того і хоче зустрітися з президентом РФ Володимиром Путіним, щоб підняти питання анексованого Криму і війни на Донбасі.
wikipedia.org

Президент України Володимир Зеленський для того і хоче зустрітися з президентом РФ Володимиром Путіним, щоб підняти питання анексованого Криму і частини Донбасу.

Про це заявив прессекретар Зеленського Сергій Никифоров у програмі «Погляд з Банкової».

Росія готова до діалогу з Україною: які умови висуває РФ та чи можлива зустріч двох лідерівУ Кремлі заявили, що Путін готовий зустрітися з Зеленським. Чи може зустріч президентів відбутися найближчим часом та що на ній можуть обговорити, читайте у матеріалі «Слово і діло».

«Ви ж чули позицію російського президента - що вони готові зустрічатися, але питання Криму на порядок денний цієї зустрічі виносити не готові. А навіщо тоді зустрічатися?...Яка тема зараз у відносинах Росії і України важливіше окупації Росією окремих територій України? Тому, дійсно, є воля президента України зустрітися особисто з президентом Росії - у будь-який час, в будь-якому місці в рамках нейтральній території», - сказав Никифоров.

Він зазначив, що опрацьовується питання зустрічі Зеленського і Путіна. Однак в даному випадку останнє слово за главою РФ.

«Треба, щоб на цій зустрічі стояло питання про окупацію Росією частини території України. Тому розмова і контакти щодо цієї зустрічі на якомусь рівні дійсно підтримуються, але треба обов'язково домогтися того, щоб це найголовніше питання було винесено на порядок денний, чого РФ, звичайно, не хоче», - підкреслив Никифоров.

Нагадаємо, раніше прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що зустріч українського та російського президентів до кінця 2021 року навряд чи відбудеться.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: