Хабар експосадовцю Нацполіції: зняли арешт з вибухозахисного костюма

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і частково задовольнив клопотання про скасування арешту майна у кримінальному провадженні.
фото: armyinform.com.ua

Вищий антикорупційний суд скасував арешт вибухозахисного костюма, який визнавали речовим доказом у справі колишнього начальника департаменту вибухотехнічної служби Національної поліції Олександра Буханченка, якого НАБУ і САП підозрюють в одержанні неправомірної вигоди від директора ТОВ «Інтертрейд-Україна Лімітед» Ігоря Лобка.

Таке рішення 16 серпня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Адвокат в інтересах компанії ТОВ «Інтертрейд-Україна Лімітед» просив скасувати арешт двох вибухозахисних костюмів EOD 9. На його думку, потреба в арешті вказаного майна відпала, оскільки всі необхідні дії з майном вже виконані. Зокрема, один костюм вже переданий до Головного управління Нацполіції в Донецькій області. До того ж, арешт на майно був накладений понад два роки тому, а жодних процесуальних дій із майном за участю ТОВ «Інтертрейд-Україна Лімітед» у вказаному кримінальному провадженні не проводилося. Адвокат також додав, що знаряддям вчинення кримінального правопорушення є комплектувальні, а не вибухозахисні костюми EOD 9.

Детектив НАБУ не заперечував проти зняття арешту, але лише з одного вибухозахисного костюму. Тож суддя зняв арешт лише з нього.

Як відомо, суд відправив Буханченка під нічний домашній арешт. Також ВАКС обрав запобіжний захід Лобку.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексначальнику департаменту вибухотехнічної служби Національної поліції Олександру Буханченку та директору ТОВ «Інтертрейд-Україна Лімітед» Ігорю Лобку. За версією слідства, Буханченко нібито одержав від Лобка 980 тисяч грн неправомірної вигоди за забезпечення закупівлі Головним управлінням Нацполіції в Луганській області вибухозахисного обладнання саме у цієї компанії.

Як повідомляють у прокуратурі, вказані кошти були одержані керівником департаменту на рахунки підконтрольного йому підприємства та у подальшому легалізовані через інші юридичні особи. Тож окрім отримання неправомірної вигоду Буханченку інкримінують і легалізацію коштів, одержаних злочинних шляхом.

За даними НАБУ, Лобко перерахував 980 тис. грн нібито за юридичні послуги (які насправді не надавалися) компанії, кінцевим бенефіціаром якої, як з’ясувало слідство, був на той момент Буханченко. Зазначений епізод – один із можливих злочинів із закупівель, здійснених Департаментом НПУ, які досліджують детективи НАБУ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: