Підстав підвищувати тарифи немає – Шмигаль

Читать на русском
Кабінет міністрів поки не бачить підстав підвищувати тарифи на комунальні послуги в Україні, заявили Шмыгаль.
Денис Шмигальkmu.gov.ua

Кабінет міністрів поки не бачить підстав підвищувати тарифи на комунальні послуги в Україні.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час виступу на годині запитань до уряду у Верховній раді у п'ятницю, 10 вересня.

30 років Незалежності: як змінювалася вартість комунальних послугЯк за часів незалежності України зросли тарифи на газ, електроенергію і холодну воду – на інфографіці.

За його словами, тарифи на електроенергію і газ залишаються фіксованими.

«По електроенергії тариф зафіксований. Ціна на газ формується ринково - «Нафтогаз» запропонував річний тариф 7,96 гривень. Ціна на газ зафіксована і не буде перевищувати 8 гривень, щодо тепла і гарячої води не бачимо підстав підвищувати тариф», - сказав Шмигаль.

Він додав, що уряд працює і над тим, щоб органи місцевого самоврядування самостійно не підвищували тариф на тепло чи гарячу воду.

Нагадаємо, з вересня змінилися тарифи на газ. Для споживачів «Нафтогазу» вартість кубометра газу становитиме 12 грн, для споживачів інших постачальників газу - від 7,99 грн до 20,96 грн.

У Мінрегіоні заявили, що на початок вересня регіони технічно готові до старту опалювального сезону майже на 80%.

«Слово і діло» писало про те, як змінювалися тарифи на електроенергію для населення, а також в яких випадках в українців пропонують відбирати житло у разі заборгованості за комуналку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: