Зеленський доручив Шмигалю терміново відновити костел Святого Миколая

Читать на русском
Очільник уряду Денис Шмигаль повинен щомісяця звітувати президенту про результати проведених робіт
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент Володимир Зеленський дав доручення Уряду України в терміновому порядку забезпечити швидку реставрацію костелу святого Миколая в Києві та встановити там новий орган.

Про це з посиланням на лист Зеленського на ім'я прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля 10 вересня повідомляє Офіс президента.

Глава уряду повинен щомісяця звітувати президенту про результати проведених робіт. Також Шмигалю доручили забезпечити питання концертної діяльності творчих колективів та окремих виконавців Національного будинку органної та камерної музики на інших майданчиках, поки в костелі ведуться реставраційні роботи.

Нагадаємо, пізно ввечері 3 вересня в Києві загорівся костел Святого Миколая. На місце прибули співробітники ДСНС. Вогонь локалізували. Ближче до півночі пожежу в костелі вдалося загасити. Жертв і постраждалих немає.

4 вересня міністр культури Олександр Ткаченко оцінив збитки від пожежі в костелі Святого Миколая в Києві. З'ясувалося, що унікальний орган повністю знищений вогнем, а не просто пошкоджений.

Роботи з усунення пошкоджень та реставрації костелу Святого Миколая після пожежі попередньо оцінюються в 75 млн грн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: