Мінкульт оголосив про збір коштів на відновлення костелу Святого Миколая

Читать на русском
На відновлення костелу Святого Миколая у Києві оголосили збір коштів. Частину грошей вже зібрали, їх перерахували українські бізнесмени.
facebook/oleksandr.tkachenko

На відновлення костелу Святого Миколая у Києві оголосили збір коштів. Частину грошей вже зібрали, їх перерахували українські бізнесмени.

Про це повідомив міністр культури й інформаційної політики Олександр Ткаченко.

«Маємо хороші новини! Пожежа в Костелі Святого Миколая об'єднала українців. З усієї країни отримуємо повідомлення та дзвінки з пропозиціями допомоги костелу», – йдеться в повідомленні.

Ткаченко зазначив, що з усієї країни надходять пропозиції допомогти у відновленні пошкодженого пожежею костелу Святого Миколая, а низка бізнесменів вже виділила частину коштів для ремонту.

Він додав, що повне відновлення костелу коштуватиме десятки мільйонів гривень. Так само як і відновлення органу, тому опублікував банківські реквізити Національного будинку органної та камерної музики, на які охочі долучитися до відновлення костелу можуть пожертвувати гроші.

«Національний будинок органної та камерної музики України є державною організацією. Відповідно, всі кошти, що надходять на його рахунки, отримують цільове призначення. І їх жодним чином неможливо використати на щось інше. Якщо ви надсилаєте гроші на реставраційні роботи, вони не можуть бути використані на зарплати співробітників, оплату комунальних послуг, гастролі тощо. Тільки реставрація», – наголосив він.

Нагадаємо, пізно ввечері 3 вересня у Києві загорівся костел Святого Миколая. На місце прибули співробітники ДСНС. Вогонь локалізували. Ближче до півночі пожежу в костелі вдалося загасити. Жертв і постраждалих немає.

У Мінкультури повідомляли, що вогонь пошкодив чехословацький орган, внутрішнє оздоблення костелу. Також впала люстра.

Причиною пожежі у костелі Святого Миколая у Києві могло стати коротке замикання, яке виникло в органі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: