Унікальний орган у Миколаївському костьолі знищений пожежею – Мінкульт

Читать на русском
Старовинний орган у Миколаївському костьолі повністю знищений вогнем, а не просто пошкоджений. Про це заявив міністр культури Ткаченко.
facebook.com/oleksandr.tkachenko.ua

Голова Мінкультури Олександр Ткаченко сьогодні оцінив збитки від пожежі у костелі Святого Миколая у Києві. З'ясувалося, що старовинний орган повністю знищений вогнем, а не просто пошкоджений.

Про це Ткаченко написав у Telegram 4 вересня.

У МВС назвали попередню причину пожежі у костелі Святого МиколаяПричиною пожежі у костелі Святого Миколая в Києві могло стати коротке замикання, яке виникло в органі.

«Маємо болісну втрату – унікальний орган. Його, на жаль, вогонь знищив», - повідомив він.

Ткаченко додав, що міністерство почало детальну оцінку пошкоджень костелу, щоб скласти перелік термінових протиаварійних та реставраційних робіт.

Відомо, що орган Reiger Kloss 1981 року був єдиним таким діючим органом у всій Європі.

Нагадаємо, пізно ввечері 3 вересня у Києві загорівся костел Святого Миколая. На місце прибули співробітники ГСЧС. Вогонь локалізували. Ближче до півночі пожежа в костелі вдалося загасити. Жертв і постраждалих немає.

Раніше в Мінкультури повідомляли, що вогонь тільки пошкодив чехословацький орган Rieger-Kloss і внутрішню обробку костелу.

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський заявив, що причиною пожежі в костелі Святого Миколая могло стати коротке замикання в самому органі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: