Місія МВФ найближчим часом прибуде в Україну: подробиці

Читать на русском
Верховна Рада на засіданні 9 вересня ухвалила у першому читанні три законопроєкти, які необхідні на виконання Меморандуму з Міжнародним валютним фондом.
Главком

Заступник виконавчого директора МВФ Владислав Рашкован заявив, що Місія Міжнародного валютного фонду може прибути в Україну через 10-12 днів. Планується опрацювати угоду за програмою кредитування stand-by.

Про це він повідомив на форумі YES Brainstorming.

Зазначається, що програма stand-by фокусує свою увагу на підтримці макро стабільності та має намір підготувати Україну для наступного раунду структурних реформ.

«Протягом 10-12 днів МВФ спрямує місію, яка працюватиме над тим, щоби опрацювати угоду по stand-by, щоби підтримати економіку України», - зазначив Рашкован.

30 років Незалежності: як змінювався розмір кредитів МВФ для УкраїниСкільки грошей від Міжнародного валютного фонду отримала Україна за час незалежності – на інфографіці.

Він додав, що ціллю програми МВФ є вирівнювання України в економічному розвитку із сусідніми країнами.

«Ми спрямуємо місію, яка буде працювати над угодою stand-by і в майбутньому підтримувати економіку України. Для цього нашій державі потрібне більше зростання економіки, ніж у Польщі, Угорщині чи Туреччині. Світова економіка буде зростати на 6,5% і більше, а Україна повинна наздогнати таке зростання», - сказав Рашкован.

Зазначимо, що Верховна Рада на засіданні 9 вересня ухвалила у першому читанні три законопроєкти, які необхідні на виконання Меморандуму з Міжнародним валютним фондом.

Нагадаємо, що новий транш Україні від МВФ обговорять вже цього місяця.

Раніше ми повідомляли, що на рахунок України 23 серпня надійшло 1,9 млрд доларів СПЗ від Міжнародного валютного фонду в рамках нового розподілу. Це становить 2,7 млрд доларів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: