Новий транш Україні від МВФ обговорять вже цього місяця – Устенко

Читать на русском
Можливість отримання нових коштів від МВФ Україна порушить під час візиту місії МВФ до Києва, який очікується вже цього місяця.
landlord.ua

Можливість отримання нових коштів від МВФ Україна порушить під час візиту місії МВФ до Києва, який очікується вже цього місяця.

Про це в ефірі телеканалу «Дом» розповів радник Президента України з економічних питань Олег Устенко.

«Що стосується нових можливих коштів, які ми маємо отримати від Міжнародного валютного фонду, ви пам'ятаєте, що була більш ніж успішна розмова Президента Зеленського із керівним директором МВФ Кристаліною Георгієвою. Досягнуто домовленості: у вересні, буквально найближчими днями, ми чекаємо у Києві на місію МВФ», – сказав Устенко.

Україна на виконання своїх зобов'язань посилює незалежність Нацбанку й активізує зусилля у боротьбі з корупцією. Відповідні ініціативи незабаром розгляне парламент.

30 років Незалежності: як змінювався розмір кредитів МВФ для УкраїниСкільки грошей від Міжнародного валютного фонду отримала Україна за час незалежності – на інфографіці.

Устенко зауважує, що Україна виконує свої зобов'язання, і під час візиту місії МВФ до Києва питання про надання чергового траншу буде винесено на засідання Ради директорів.

Нагадаємо, на рахунок України 23 серпня надійшло 1,9 млрд доларів СПЗ (Спеціальні права запозичення) від Міжнародного валютного фонду в рамках нового розподілу. Це становить 2,7 млрд доларів.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що така фінансова допомога сприятиме макроекономічній стабільності, а також дасть можливість збільшити соціальні виплати громадянам.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: