Кулеба прокоментував «Союзну державу РФ та Білорусі»: плюс тисяча кілометрів загрози

Читать на русском
У питанні інтеграції РФ і Білорусі Лукашенко абсолютно не контролює ситуацію, хоча стверджує зворотне
Дмитро Кулебаmfa.gov.ua

Якщо Росія, завдяки своїй «Союзній державі Росії та Білорусі», поглине Білорусь, Україна отримає на своїх кордонах ще тисячу кілометрів загрози.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі програми «Свобода слова».

Західний вітер: Росія та Білорусь почали масштабні військові навчанняДля України вони небезпечні тим, що можуть остаточно сформувати коаліцію між Росією та Білоруссю.

«Щоб продемонструвати серйозність своїх намірів щодо інтеграції в рамках Союзної держави навмисно вводиться наратив не тільки про плани економічної інтеграції з 28 програм, а й загальний оборонний простір. Ми повинні уважно стежити за навчаннями «Захід 2021», тому що ті сценарії, які там відпрацьовуються, несуть дуже серйозні ризики. І ми розуміємо, якщо Росія поглине Білорусь В тій чи іншій формі, то ми отримаємо ще 1000 км джерела небезпеки для суверенітету і територіальної цілісності» - сказав він.

Кулеба додав, що в цьому питанні Лукашенко абсолютно не контролює ситуацію, хоча стверджує зворотне.

«Насправді ж глибину інтеграції вирішує Путін. Лукашенко навчився грати з Росією. На кожному етапі інтеграції Лукашенко буде чинити опір, намагаючись виторгувати собі додаткові умови» - сказав міністр.

Нагадаємо, 9 вересня Путін і Лукашенко узгодили 28 програм так званої «Союзної держави Росії та Білорусі». Ці програми спрямовані переважно на економічну сферу взаємовідносин двох країн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: