У Луганській області під обстріл потрапили мирні населені пункти – фото

Читать на русском
Бойовики обстріляли села і будинки уздовж лінії розмежування на Луганщині. Найбільше постраждали жителі села Трьохізбенка.
facebook.com/odalug

Бойовики обстріляли мирні населені пункти вздовж лінії розмежування на Луганщині. Найбільше постраждали жителі села Трьохізбенка.

Про це повідомила Луганська облдержадміністрація у Facebook у четвер, 9 вересня.

Рух поїздів у Донецькій області знову обмежили через обстрілиУкрзалізниця 9 вересня обмежила рух приміських поїздів на напрямку Костянтинівка-Донецьк через новий обстріл з боку бойовиків.

«Ввечері 8 вересня 2021 року бойовики здійснили обстріл з населеного пункту Сміле у бік житлових будинків на околиці Трьохізбенки, що в Щастинській громаді. Ворог застосував заборонену Мінськими домовленостями артилерію калібрів 120 та 122 мм. В бік будинків мешканців Трьохізбенки було випущено 30 снарядів, 5 з них влучили у п’ятиповерхівку, від інших постраждали сусідні двоповерхівка та приватні будинки», - йдеться в повідомленні.

В результаті обстрілу загорівся двоповерховий будинок. Його оперативно загасили.

«Звісно, люди налякані та перебувають у шоці. Ще й тому, що до настання холодів житло відновити неможливо. Наразі проводиться обстеження з метою оцінки збитків, вирішується питання відселення постраждалих родин.Тримаю питання на особистому контролі, щоб всі постраждалі швидко отримали необхідну допомогу», - прокоментував голова області Сергій Гайдай.

Про всі порушення режиму припинення вогню Українська сторона СЦКК повідомила СММ ОБСЄ.

Нагадаємо, сьогодні вранці бойовики влаштували стрілянину і в Донецькій області. Був поранений український військовий. У зв'язку з обстрілами УЗ обмежила рух поїздів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: