Серпень в ООС: скільки було зафіксовано обстрілів

Читать на русском

ОБСЄ фіксує зростання кількості обстрілів на Донбасі за останній тиждень. Крім того, за інформацією місії, бойовики стягнули в регіон десятки одиниць важкої техніки, яку розміщують на своїх полігонах, в житлових районах і зонах відведення озброєння. Загалом не можна сказати, що серпень у зоні ООС минув спокійно. Скільки було обстрілів і втрат, пропонує подивитися «Слово і діло».

З 1 до 31 серпня на Донбасі було зафіксовано 200 обстрілів, внаслідок яких загинули 9 і були поранені 27 українських військових. Без обстрілів за місяць минули лише два дні – 14 і 20 серпня.

Найчастіше бойовики використовували міномети калібру 82 мм і 120 мм. Під час загострення ситуації фіксували також використання гармат калібром 122 мм.

У День Незалежності України в зоні ООС зафіксували 3 обстріли, внаслідок яких загинув один військовий і двоє були поранені.

Серйозне загострення на Донбасі було наприкінці місяця. Вранці 28 серпня бойовики почали обстріл Авдіївки (Донецька область), використовуючи міномети 120-го калібру і артилерію 122-го калібру. Загалом за день було 18 порушень режиму припинення вогню – найгірший показник за серпень.

В результаті обстрілу було пошкоджено об'єкти цивільної інфраструктури, «Укрзалізниця» змушена була змінити маршрут руху поїздів. Мирне населення не постраждало, але 10 українських військових зазнали поранень.

Нагадаємо, 27 липня була річниця «повного і всеосяжного режиму припинення вогню». За рік його дії зафіксували понад 2 тисячі обстрілів. Детальніше – на інфографіці.

Також «Слово і діло» писало, як змінювалися витрати на оборону за роки незалежності України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: