НАБУ розслідує продаж АРМА землі на Одещині

Читать на русском
Суд за клопотанням Національного бюро заарештував земельну ділянку в Одеській області, яку продало Нацагентство.

Національне антикорупційне бюро розслідує продаж Національним агентством з розшуку та менеджменту активів земельних ділянок в Одеській області за заниженою ціною.

Про це «Слово і Діло» повідомило джерело в правоохоронних органах.

Як відомо, 3 липня АРМА продало три земельні ділянки загальними площами 11,95; 1,29 і 13,66 га в селі Лиманка Овідіопольського району Одеської області на житлових масивах «Ульянівка» та «Радужний». Всі ці ділянки придбало ТОВ «Пелучо» за 8,7 млн грн. На думку слідства, ця вартість є заниженою.

Аналогічну справу розслідує й Державне бюро розслідувань.

За даними видання «Наші гроші», ці три ділянки – земля, яку втратила французька група Auchan Retail International, на ній французькі інвестори планували побудувати ритейл-парк Les Vignes. Ділянки Auchan Retail International придбали в 2013 році, ставши власниками компаній ТОВ «АБС ТЕХНОЛОДЖИ» та ТОВ «С.П.Т.», в статутних капіталах яких ділянки й були. Утім, 2016-го в слідчому відділі управління прокуратури Одеської області відкрили кримінальне провадження щодо незаконного виведення цих ділянок 2011 року у приватну власність із власності Державного підприємства «Дослідне господарство «Таїровське» Національної академії аграрних наук. У березні 2019-го землю в межах цього провадження арештували, у квітні – передали в управління АРМА, а у липні 2019-го вже продали на СЕТАМ.

Нагадаємо, НАБУ розслідує передачу земель військового аеродрому в Одесі. Також детективи розслідують обставини ліквідації «Златобанку».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: