В Офісі президента підбили підсумки візиту Зеленського в США

Читать на русском
Також сторони обговорили подальші зусилля з імплементації оборонних реформ, розвитку сектору безпеки та оборони України та інших питань
Ілюстративне фотоpresident.gov.ua

В Офісі президента України підбили підсумки візиту президента Володимира Зеленського до США. Візит, на думку заступника глави ОПУ Романа Машовця і тимчасової повіреної у справах США в Україні Христини Квін, добре послужив справі зміцненню відносин між США та Україною.

Про це повідомила пресслужба фісу президента України.

В ході зустрічі виділили кілька основних підсумків візиту Зеленського в США:

«Звірили годинник»: що дала зустріч між Байденом і ЗеленськимНа зустрічі з президентом Сполучених Штатів Володимир Зеленський отримав менше, ніж розраховував.

  • підписання контрактів високого рівня та низки інших важливих двосторонніх документів у сферах Стратегічного оборонного партнерства, досліджень, розробок та випробувань, спільних космічних проєктів та встановлення лінії захищеного зв'язку;
  • необхідність підготовки візитів американських чиновників, домовленості про які були досягнуті у Вашингтоні;
  • необхідність вироблення та узгодження практичних заходів щодо реалізації досягнутих домовленостей.

Також сторони обговорили подальші зусилля з імплементації оборонних реформ, розвитку сектору безпеки та оборони України, сприяння США в наближенні України до членства в НАТО, посилення її системи кібербезпеки та залучення українських фахівців з цього питання до багатосторонніх форматів співпраці.

Нагадаємо, що у Вашингтоні 1 вересня о 21 годині по Києву в Білому домі пройшла зустріч президентів США та України - Джозефа Байдена і Володимира Зеленського.

За підсумками зустрічі двох президентів Україна і США випустили спільну заяву, яка стосується стратегічного партнерства двох держав. У ньому визначаються основні напрямки співпраці Києва і Вашингтона на найближчі роки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: