САП скерувала до суду справу ексголови Чернівецької облради

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура склала і скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього очільника облради і бізнесмена.
Іван Мунтянфото: «Слово і діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна і бізнесмена Юрія Кушніра, підозрюваних у хабарництві.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

«3 вересня прокурором САП скеровано до суду обвинувальний акт за обвинуваченням колишнього голови Чернівецької обласної ради в отриманні 180 тис. дол. неправомірної вигоди та приватного підприємця – в наданні цієї неправомірної вигоди», – інформує САП.

Як стверджують у прокуратурі, обвинувальний акт скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

За даними НАБУ, Мунтян висловив мешканцю міста Чернівці Юрію Кушніру прохання надати неправомірну вигоду в сумі 200 000 доларів. Таку суму він просив нібито за передачу одній із підконтрольних цьому мешканцю фірм у довгострокову оренду цілісного майнового комплексу Чернівецького обласного комунального підприємства «Бальнеологічний санаторій «Брусниця». Детективи нібито мають інформацію про отримання Мунтяном 180 000 дол. неправомірної вигоди від цього мешканця.

Нагадаємо, суд відпустив голову Чернівецької облради під 10 млн грн застави. Суд також відпустив під 5 млн грн заставу бізнесмена Кушніра.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: