Бойовики розмістили на Донбасі заборонену військову техніку – ОБСЄ

Читать на русском
ОБСЄ зафіксувала озброєння, розміщене в порушення ліній відведення в непідконтрольних уряду районах Донецької області.

На окупованому Донбасі бойовики розмістили заборонену військову техніку.

Про це йдеться про звіті СММ ОБСЄ за 18 серпня.

Спостерігачам вдалося з'ясувати, що окупанти розмістили в Луганській і Донецькій області «Гради», ЗРК, гаубиці тв інше озброєння, порушивши всі домовленості.

ОБСЄ зафіксувала озброєння, розміщене в порушення ліній відведення в непідконтрольних уряду районах Донецької області.

Безпілотник спостерігачів засік їх на території полігону близько н. п. Бойківське (колишнє Тельманове). Там окупанти розмістили 6 реактивних систем залпового вогню «Град», 6 танків Т-72 і 6 мінометів «Сані» 120-го калібру.

Перехідний період в ОРДЛО та Криму: головні моменти із законопроєкту КабмінуЯк будуть визначати дату закінчення окупації територій, хто матиме право на участь у місцевих виборах на Донбасі і в Криму та інші подробиці законопроєкту – на інфографіці.

В ОБСЄ відзначають що в цьому районі, відповідно до пункту 5 Меморандуму від 19 вересня 2014 року, розміщення важкого озброєння і військової техніки заборонене.

Крім того, за лініями відводу, але поза виділених місць зберігання озброєння СММ зафіксувала 27 танків (Т-72 ​​і Т-64), 12 гаубиць «Лягушка» 122-го калібру, 6 протитанкових гармат «Рапіра», 1 міномет «Сані» 120 -го калібру та 10 зенітних ракетних комплексів «Стріла» на двох полігонах у непідконтрольних уряду районах Донецької і Луганської областей.

Всю цю техніку окупанти розмістили в районі н. п. Тернове (Донецька область) і в районі Мирного біля Луганська.

Крім того, поблизу лінії зіткнення в Донецькій області ОБСЄ зафіксувала 13 БМП, 1 бронетранспортер і бойову броньовану машину невстановленого типу. Цю техніку засік безпілотник ОБСЄ на полігоні біля н. п. Бойківське.

Раніше Україна в ТКГ назвала можливу причину загострення на Донбасі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: