Рекламне агентство у Києві працювало на «Єдину Росію» у Криму – СБУ

Читать на русском
Київське рекламне агентство було дочірньою компанією московської фірми. Воно виконувало макети антиукраїнських білбордів, які розміщували в ОРДЛО і Криму.
ssu.gov.ua

Кіберспеціалісти СБУ викрили у Києві рекламне агентство, яке займалося розробкою інформаційних кампаній для терористів «Л/ДНР» і окупаційної влади Криму.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у четвер, 2 вересня.

РФ спонсорувала у Києві ботоферму для дискредитації «Кримської платформи» – СБУСБУ ліквідувала ботоферму з 15 тисячами акаунтів. Агенти на замовлення РФ дискредитували в Facebook, Instagram і Tik-Tok результати Кримської платформи.

«Фірма почала працювати над пропагандистськими матеріалами ще у 2014 році. Тоді рекламники розробляли макети антиукраїнських білбордів, які розміщували в ОРДЛО, Криму і поширювали через місцеві ЗМІ. У цих матеріалах були явні заклики до розколу і федералізації України», - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці провели обшуки в офісах і вдома у фігурантів справи.

«Серед «архівів» агенції за попередні роки, які вдалося вилучити, є макети та готова продукція із надписами: «Харьковская республика», «Одесская республика», «Родина у нас у всех одна – Россия. Глава ДНР А.В. Захарченко» тощо», - розповіли в СБУ.

Останнім часом підрядники підготували серію кампаній для сепаратистів із гаслами: «Сохранили мир! Обеспечим стабильность. Крым Единая Россия», «Весна победы нашей. Крым Единая Россия», «Год Крымской весны. Наш выбор-наша победа!», «Прорвем любые блокады. Сергей Аксенов. Глава республики Крым. Крым новых возможностей».

За попередньою інформацією, агенція в Києві є дочірньою компанією московської фірми і повністю контролюється громадянами РФ.

СБУ розслідує кримінальну справу за статтею про створення терористичної групи чи терористичної організації (ч.2 ст.258-3 ККУ).

Нагадаємо, раніше СБУ в Херсоні викрила ще одну групу інтернет-агентів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: