Міжнародне агентство Fitch поліпшило прогноз рейтингу України

Читать на русском
Міжнародне рейтингове агентство Fitch змінило прогноз щодо рейтингу України зі стабільного на позитивний.
агентство Fitch

Міжнародне рейтингове агентство Fitch змінило прогноз щодо рейтингу України зі стабільного на позитивний.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль про це повідомив у Facebook.

«Цими днями міжнародне рейтингове агентство Fitch змінило прогноз щодо рейтингу України зі стабільного на позитивний», – написав він.

Зазначається, що на це рішення вплинули відносна стійкість України до коронавірусу та очікуване зниження держборгу до ВВП до 57% у 2021 році завдяки перевиконанню бюджету і відновлення економіки.

Крім того, міжнародні резерви України мають тренд до зростання, і країна відновила доступ до комерційного і МФО зовнішнього фінансування, попри затримку з траншем МВФ за програмою stand by.

Агентство також прогнозує зростання ВВП України у 2021 році на 4,1% при інфляції 9,2% завдяки агросектору і зростання доходів населення, хоча низький рівень вакцинації зберігає ризики для такого прогнозу.

На думку Fitch, у 2022 році зростання української економіки сповільниться до 3,9% при інфляції 6%, а у 2023 році – до 3,5%.

Нагадаємо, Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings поліпшило прогноз зростання світової економіки у 2021 році до 6,3%. В основі перегляду прогнозу - нові дані про більш раннє відновлення роботи сектору послуг у США і Європі, а також вплив політичної підтримки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: