Затримано агента військової російської розвідки – СБУ

Читать на русском
СБУ затримала агента військової розвідки РФ. Він збирав дані про новітню зброю у ЗСУ в районі проведення ООС.
ssu.gov.ua

Контррозвідники Служби безпеки виявили і затримали на «гарячому» агента Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних Сил РФ. Він за гроші шпигував за ЗСУ.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у четвер, 12 серпня.

Подвійні агенти в СБУ: чому завербовані генерали – поширене явищеВ українських силових структурах залишається велика кількість подвійних агентів, для яких співпраця з ФСБ ментально ближча через історичні причини.

«Встановлено, що громадянин іноземної держави, який тимчасово проживає на території одного з регіонів України, за завданням представників спецслужби країни-агресора періодично виїжджав до зони проведення ООС для збору розвідувальної інформації. За цю «роботу» він отримував грошову винагороду», - йдеться у повідомленні.

Його «кураторів» з РФ цікавили відомості про задіяні в ООС новітні зразки зброї та військової техніки, місця дислокації, особовий склад підрозділів ЗСУ тощо.

Чоловіка затримали на «гарячому» під час передачі відомостей військового характеру представнику спецслужб РФ по електронних каналах зв'язку.

Йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь в діяльності терористичної організації) КК України. За рішенням суду він узятий під варту.

Нагадаємо, раніше СБУ заявила про ліквідацію інтернет-агентури спецслужб РФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: