РФ спонсорувала у Києві ботоферму для дискредитації «Кримської платформи» – СБУ

Читать на русском
СБУ ліквідувала ботоферму з 15 тисячами акаунтів. Агенти на замовлення РФ дискредитували в Facebook, Instagram і Tik-Tok результати Кримської платформи.
ssu.gov.ua

У Києві правоохоронці викрили велику ботоферму, яку російська інтернет-агентура використовувала для дискредитації України перед міжнародною спільнотою.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Росія тиснула на багато країн через Кримську платформу – ЗеленськийЗеленський підкреслив, що всі учасники Кримської платформи були вражені тим, що багато присутніх, що їм відразу показали декларацію платформи

Зловмисники розповсюджували через соцмережі антиукраїнські гасла і дезінформацію про результати проведення Кримської платформи. Основна їх діяльність була сфокусована у мережах Facebook, Instagram та Tik-Tok.

Для поширення перекручених фактів і відвертої дезінформації вони адміністрували понад 15 тис. анонімних акаунтів.

Серед організаторів протиправної діяльності - четверо жителів Києва. Для ботоферми вони переобладнали один з офісів. Гроші за публікації зловмисники отримували з території РФ.

Під час обшуків правоохоронці виявили 300 модемів, кілька тисяч сім-карт різних операторів мобільного зв'язку, десятки мобільних терміналів і комп'ютерну техніку.

Відкрито справу за фактом несанкціонованого втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж або мереж електрозв'язку) за ст. 361 ККУ.

Нагадаємо, раніше СБУ повідомила про викриття інтернет-агентури російських спецслужб.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: