ВООЗ відрапортувала про новий штам коронавірусу, який знаходять у третини хворих в Америках

Читать на русском
Наприкінці липня мю-штам вийшов на третє місце після дельта-штаму і гамма-штаму коронавірусу в американському місті Майамі
Ілюстративне фотоGetty Images

Колумбійський штам коронавірусу, виявлений в січні 2021 року, становить велику небезпеку, оскільки на сьогодні на цю мутацію припадає 39% нових випадків коронавірусу.

Про це повідомили на сайті Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Новий штам отримав індекс «Мю». В цілому, по всьому світу фіксується 3,7 тисячі підтверджених випадків зараження цим штамом. По захворюваності їм лідирують країни Центральної та Латинської Америки, проте його вже зафіксували в багатьох країнах Європи, в США, а в кінці липня мю-штам вийшов на третє місце після дельта-штаму і гамма-штаму коронавірусу в американському місті Майамі.

Ситуація загострюється: чого очікувати від осіннього спалаху коронавірусуСитуація з коронавірусом в Україні почала загострюватись. Коли буде новий спалах COVID-19 та чи варто готуватися до локдауну, читайте у матеріалі Слово і діло.

Італійські вчені в університетах Риму і Брешія заявили, що мю-штам має нові мутації шипа коронавірусу. Найкраще йому протистоїть вакцина компанії Pfizer.

Нагадаємо, 30 серпня в Південно-Африканській Республіці вірусологи виявили новий штам коронавірусу, який має підвищений ступінь мутації.

11 серпня в США виявили новий небезпечний штам коронавірусу з високою летальністю. Штам, названий йота-штамом, має летальність до 82%.

Швейцарські вчені впевнені, що 2022 рік принесе світу новий, більш смертоносний штам коронавірусу, який посилить і посилить вплив пандемії на світ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: