В Одеській області в дитячому таборі 30 дітей заразилися дельта-штамом – ЗМІ

Читать на русском
Масштаби інфекційного вогнища зростають, що загрожує колапсом для всієї системи охорони здоров'я Одеської області
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

В Одеській області в дитячому таборі «Молода гвардія», де був зафіксований спалах коронавірусу, у 30 дітей підтвердили дельта-штам.

Про це повідомило 17 серпня видання Страна з посиланням на національну медичну палату України.

«У 30 дітей в таборі підтвердився штам Дельта. Губернатор Одеської області вже готовий замовляти автобуси, щоб дітей розвести по домівках. Хоча за класикою епідеміології, всі повинні залишатися в осередку до моменту елімінації інфекції» - розповів глава НМП Сергій Кравченко.

При цьому, додав він, масштаби інфекційного вогнища ростуть, що загрожує колапсом для всієї системи охорони Здоров'я Одеської області - там немає стільки дитячих ліжок.

«Госпіталізували вже п'ятьох дітей, хворих понад 40. Контактних осіб - понад 500, а загальна кількість дітей у таборі більше тисячі. Якщо кількість потребують госпіталізації зросте, Одеський регіон може не впоратися, оскільки під COVID-19 готове всього лише близько 150 дитячих ліжок на всю область» - зазначив чиновник.

Нагадаємо, що в МОЗ відзначили різке зростання кількості випадків дельта-штаму коронавірусу. За останні дні дельта-штам зафіксували, зокрема, в Сумській області та в Тернопільській області.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: