Новий і більш смертоносний штам коронавірусу з'явиться вже у 2022 році – вчений

Читать на русском
Вчений зі Швейцарії впевнений, що відомі штами - Бета, Гамма, Дельта - стануть ще заразніше, навчаться обходити імунітет і будуть більш смертоносними
Ілюстративне фотоФото BBC

2022 рік принесе світові новий, більш смертоносний штам коронавірусу, який посилить і посилить вплив пандемії на світ.

Про це заявив швейцарський імунолог Сай Редді в інтерв'ю виданню Blick.

«COVID - 22 може бути навіть гірше, ніж те, що ми відчуваємо зараз» - сказав він.

Вакцинація від COVID-19: як довго зберігається імунітетЧерез скільки місяців після вакцинації від коронавірусу починає знижуватися рівень антитіл – на інфографіці.

Редді вважає, що відомі штами - Бета, Гамма, Дельта - стануть ще заразніше, навчаться обходити імунітет і будуть більш смертоносними. Тому для більш раннього розпізнання нових мутованих штамів потрібно щось робити - інакше компанії-виробники вакцин не зможуть швидко відреагувати на загрозу та адаптувати свою вакцину під нові штами.

«Імунна система і вірус - це як два танцюристи. Імунітет як би рухається, і вірус на це реагує. Ми будемо танцювати з ним ще довгий час. Можливо, все наше життя», - резюмував імунолог.

Нагадаємо, дельта-штам коронавірусу продовжує тероризувати світ. Його зафіксували вже в 142 країнах світу, в тому числі й в Україні. У нашій країні вже є перші смерті від цього штаму - одна людина померла в Тернопільській області, ще одна померла у Львівській області.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: