Зеленський у США представив план трансформації України

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський в ході візиту до США презентував План трансформації України. Він обійдеться майже в 280 млрд дол.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський у ході візиту до США презентував План трансформації України. У ньому закладено понад 80 проєктів на загальну суму 277 мільярдів доларів.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ в середу, 1 вересня.

Зустрічі президентів України і США: якими були результати переговорівНапередодні зустрічі Володимира Зеленського і Джо Байдена пропонуємо подивитися, які були результати переговорів президентів України і США.

«Ми маємо чітке бачення, якою має стати Україна через п'ять-десять років. Це амбітний план трансформації нашої держави. Більше справедливості, більше можливостей - будуємо успішну і стійку Україну», - сказав президент.

Він пояснив, що документ, який називається A Greater Justice and Opportunity - Building Prosperous and Resilient Ukraine, визначає бачення розвитку України на найближчі роки як «форпосту безпеки, цифрового, інфраструктурного та аграрного хабу».

За його словами, план перетворення економіки України визначає амбітні цілі щодо розвитку людського капіталу, забезпечення «зеленої» трансформації і енергетичної безпеки країни.

Зеленський додав, що документ є інструментом для розвитку стратегічного партнерства України з США в економіці і містить конкретні спільні економічні, інвестиційні проекти.

«Закладені в плані понад 80 проєктів – це амбітні проєкти на загальну суму 277 мільярдів доларів. Вони передбачають фінансування коштом державного бюджету України, а також залучення програм міжнародної допомоги, кредитів, інвестицій», - сказав президент.

Він висловив надію, що американські партнери активно приєднаються до реалізації цього плану.

При цьому ключовою метою держави Зеленський назвав відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Нагадаємо, напередодні Україна і США (український «Енергоатом» і американська Westinghouse Electric) підписали меморандум про будівництво атомних енергоблоків в Україні.

Зеленський також розповів, яке питання порушить підніме на зустрічі з Байденом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: