Україна та США підписали угоду щодо будівництва блоків АЕС

Читать на русском
Компанія Енергоатом та американська Westinghouse Electric підписали меморандум про будівництво атомних енергоблоків в Україні.
twitter.com/ZelenskyyUa

Компанія Енергоатом та американська Westinghouse Electric підписали меморандум про будівництво атомних енергоблоків в Україні.

Про це сьогодні розповів голова держави Володимир Зеленський, який зараз перебуває із робочим візитом у США.

Діяльність «Енергоатому»: які фінансові результати показували керівники компанії«Слово і діло» проаналізувало, які фінансові результати показували керівники компанії Енергоатом протягом 10 років.

«Вітаю підписання меморандуму між ДП НАЕК Енергоатом і Westinghouse Electric про спільне будівництво енергоблоку Хмельницької АЕС як пілотного проєкту, а в подальшому - ще 4 блоків по їхній технології. Загальна вартість проєкту - до 30 млрд доларів», - написав він у Twitter.

Крім цього, Україна і США домовилися про початок стратегічного діалогу в сфері енергетики та клімату. Відповідну заяву підписали міністри енергетики України та США.

Енергоблок №3 ХАЕС розпочали будувати в 1985 році, а №4 - через рік. Будівництво було призупинено у 1990 році. На той момент третій енергоблок був готовий на 75%, а четвертий - на 28%.

Раніше повідомлялося про те, що в зоні ЧАЕС відновлять туристичні об'єкти.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: