Апеляція ВАКС розгляне скаргу прокурора на виправдання ексслідчого ГПУ

Читать на русском
Апеляційна палата закінчує підготовку до розгляду скарги антикорупційного прокурора на виправдувальний вирок експрацівнику ГПУ.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду закінчує підготовку до розгляду скарги прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на виправдувальний вирок колишньому слідчому Генеральної прокуратури Олексію Алфімову.

Таке рішення 30 серпня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Закінчити підготовку та призначити апеляційний розгляд апеляційної скарги прокурора САП Посвистака Олександра Миколайовича на вирок ВАКС від 14 липня 2021 року у кримінальному провадженні (за обвинуваченням Олексія Алфімова – ред.) на 16 вересня 2021 року о 10:00», – йдеться в рішенні.

Як відомо, 14 липня антикорупційний суд виправдав ексслідчого Генпрокуратури Алфімова від звинувачень у заволодінні майном. За версією сторони обвинувачення, у травні 2016 року співробітники ГПУ розпочали розслідували справу відносно голови Свидівоцької сільради Черкаської області щодо можливого одержання хабара у сумі 184 тисяч доларів за виділення 6,5 га землі.

До групи слідчих у цій справі був включений обвинувачений Алфімов. 29 липня він проводив обшук у помешканні голови Свидівоцької сільради. Під час обшуку він знайшов 23 скретч-картки на бензин марки А-92 «Авіас» номіналом по 15 літрів кожна (усього на 345 літрів). Вартість цих скретч-карток – 5865 грн. Вони належали сільраді, але зберігалися вдома у сільського голови Після обшуку картки на бензин зникли.

Згодом ці картки були зафіксовані на одній із автозаправок Києва, оскільки Алфімов неодноразово заправляв ними автомобіль.

Нагадаємо, у жовтні 2019 року справу «бензинового» ексслідчого ГПУ Алфімова Верховний суд передав до ВАКС.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: