Судно Sky Moon: апеляція ВАКС розгляне скаргу обвинуваченого

Читать на русском
Апеляційна палата відкрила провадження за скаргою на обвинувальний вирок громадянину Молдову, якого обвинувачують у хабарництві.
апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відкрила провадження за скаргою громадянина Молдови Сергія Неруха, якого визнали винним у наданні хабаря військовому прокурору Південного регіону України за зняття арешту з судна Sky Moon.

Таке рішення 28 серпня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою обвинуваченого (Сергія Неруха – ред) на вирок Вищого антикорупційного суду від 12.05.2021 у кримінальному провадженні, яким (Сергія Неруха – ред.) було визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України», – йдеться в рішенні.

Як відомо, 12 травня ВАКС визнав Неруха винним у наданні неправомірної вигоди. Йому призначили покарання у вигляді позбавленні волі строком на 5 років із застосуванням спеціальної конфіскації 75 тисяч доларів, які надали як неправомірну вигоду.

Нагадаємо, 2 грудня 2016 року Україна заарештувала судно Sky Moon, яке займалося незаконними перевезеннями в окупований Крим. Пізніше корабель конфіскували на користь держави.

Водночас 29 грудня 2016 року обвинувачений Нерух у своїх інтересах та в інтересах компанії нерезидента України, співвласником якої він є, хотів зняти арешт із судна Sky Moon, затриманого під час проведення військовою прокуратурою Південного регіону України розслідування. Також Нерух хотів зняти арешт і з вантажу – товарної партії технічної соди у кількості 3005,2 тони, з метою уникнення можливості конфіскації коштовного рухомого майна. Під час зустрічі, що відбувалась під контролем правоохоронних органів, Нерух надав військовому прокурору Південного регіону неправомірну вигоду в сумі 75 тисяч доларів за зняття арешту з майна.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: