Засуджений екслісник просив залишитися у СІЗО, поки розглядається скарга

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив засудженому екскерівнику військового лісгоспу у задоволенні клопотання про залишення в СІЗО.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд відмовився тимчасово залишити у слідчому ізоляторі колишнього тимчасового виконувача обов'язків директора державного підприємства «Ржищівський військовий лісгосп» Олександра Левківського, якого засудили до 6 років позбавлення волі.

Таке рішення 29 липня ухвалила колегія судді ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Засуджений Левківський подав до антикорупційного суду клопотання про тимчасове його залишення у СІЗО на строк розгляду його касаційної скарги на вирок у Верховному суді. Однак судді йому відмовили. Вони встановили, що разом із клопотанням до них надійшов примірник касаційної скарги з відміткою про її подання, однак не було підтвердження про відкриття провадження за скаргою. Судді вказали, що наразі розгляд справи Левківського у них не здійснюється, а значить і підстав для залишення його в СІЗО у них немає.

Як відомо, спочатку ВАКС приговорив Левківського до 4 років позбавлення волі, а його пособника Юрія Марисика – до 3 років. За версією слідства, Левківський, перебуваючи на посаді т.в.о. директора ДП «Ржищівський військовий лісгосп», за попередньою змовою з Юрієм Марисиком, пообіцяв за одержання неправомірної вигоди здійснити вплив на ухвалення позитивного рішення щодо надання листа-погодження на виділення земельної ділянки особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

Прокурор САП не погодився з таким рішенням і подав апеляційну скаргу. За її результатами, апеляційна палата ВАКС збільшила покарання для обох обвинувачених: Левківському призначили 6 років позбавлення волі, а Марисику – 5 років. Однак Марисик на оголошення вироку не з'явився, наразі офіційно він не перебуває у розшуку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: