Допомога на 3 млрд доларів: Україна і США підписали меморандум

Читать на русском
Експортно-імпортний банк США (Ексімбанк) надасть Україні допомогу у розмірі 3 млрд доларів.
Фото: commons.m.wikimedia.org

Американський експортно-імпортний банк «Ексімбанк» і Мінекономіки України під час візиту президента Володимира Зеленського підписали меморандум про взаєморозуміння з початковим обсягом підтримки у розмірі 3 млрд. доларів.

Про це йдеться у заяві на сайті Білого дому.

Зустрічі президентів України і США: якими були результати переговорівНапередодні зустрічі Володимира Зеленського і Джо Байдена пропонуємо подивитися, які були результати переговорів президентів України і США.

У відомстві зазначили, що візит президента України до США буде використаний для поглиблення економічного партнерства.

«Наші країни завершать роботу над меморандумом про комерційну співпрацю, а Експортно-імпортний банк і Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України підпишуть меморандум про взаєморозуміння з початковим обсягом підтримки Ексімбанку в розмірі 3 млрд доларів», - сказано в повідомленні.

Зокрема, як повідомлялося, 60 мільйонів будуть призначатися для додаткових протитанкових систем Javelin і іншого оборонного озброєння.

У Мінекономіки України сьогодні уточнили, що меморандум вже підписаний. Від України документ підписав перший віцепрем'єр-міністр - міністр економіки України Олексій Любченко, від банку - виконавчий президент Джеймс Барроу.

Нагадаємо, 31 серпня глава держави Володимир Зеленський розпочав візит до США. У середу, 1 вересня, у нього відбудеться зустріч з президентом Джо Байденом.

Сьогодні Зеленський в США презентував план трансформації України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: