ВАКС залишив заарештованим телефон заступниці директора Центру охорони здоров'я УЗ

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і відмовив у задоволенні клопотання адвоката власниці майна про скасування арешту з техніки.
Укрзалізницяфото: Facebook

Вищий антикорупційний суд залишив заарештованим мобільний телефон заступниці директора філії «Центр охорони здоров'я» акціонерного товариства «Укрзалізниця» у межах справи про можливе заволодіння ковідними 60 млн грн.

Таке рішення 27 серпня ухвалила слідча суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 10 червня детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури провели низку обшуків, зокрема, у приміщенні філії ЦОЗ УЗ та в клінічних лікарень на залізничному транспорті Києва, Харкова, Львова, Одеси і Дніпра цієї ж філії. В межах цієї справи досліджують факти можливого заволодіння ковідними майже 60 млн грн. Це гроші були виділені за програмою щодо надання медичних послуг пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, отриманих від Національної служби здоров'я України.

Під час обшуків детективи вилучили низку майна, в тому числі, мобільний телефон iPhone 8 Plus однієї з заступниць філії Центру охорони здоров'я УЗ. Наразі цю посаду обіймає Світлана Скосирська. Адвокат власниці телефону просив скасувати арешт, оскільки він нібито є тимчасово вилученим майном.

Водночас детектив НАБУ заперечував проти задоволення клопотання. Як він вказав, телефон визнано речовим доказом, а під час його огляду виявлено документи та листування щодо виконання договору за програмою допомоги пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2. Суд залишив телефон заарештованим.

Раніше в Нацслужбі здоров'я заявили, що філія Центр охорони здоров'я УЗ має повернути 60 млн грн через те, що не надавала допомогу пацієнтам з COVID-19. Водночас у самій філії ЦОЗ УЗ повідомили, що твердження про обов'язок повернути кошти нібито не відповідає дійсності. За словами прес-служби, медичними закладами УЗ було проліковано більш як 2428 пацієнтів з COVID-19.

Нагадаємо, НАБУ також розслідує закупівлю захисних костюмів для медиків.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: