НАБУ розслідує зловживання під час будівництва ЖК «Русанівська гавань»

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку розслідують факти можливого зловживання службовим становищем службовцями комунальних підприємств столиці.
ЖК Русанівська гавань

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура розслідують факти можливого зловживання службовим становищем посадовцями комунальних підприємств Київської міської державної адміністрації, які замість забудовника облаштували зону відпочинку вздовж Русанівської протоки.

Про це йдеться в рішенні Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

За версією слідства, у 2018-2019 роках службовці комунального підприємства «Плесо» КМДА, зловживаючи своїм службовим становищем, ініціювали виконання за рахунок бюджетних коштів робіт з будівництва берегоукріплювальних споруд та зони відпочинку вздовж Русанівської протоки в Києві. Водночас виконання цих робіт було покладено на забудовника житлового комплексу «Русанівська гавань» - ПрАТ «Дарницький комбінат будівельних матеріалів і конструкцій» (ПрАТ ДКБМК). Це призвело до втрат бюджету Києва на суму 41,9 млн грн та ризику втрат на суму 49,8 млн грн (оскільки виконання робіт триває).

Як встановив аудит діяльності КП «Плесо», вказані події сталися внаслідок неналежної комунікації між структурними підрозділами КМДА. При тому, підрядною організацією, яка виконує на замовлення КП «Плесо» роботи з будівництва берегоукріплювальних споруд та зони відпочинку вздовж Русанівської протоки та роботи з будівництва прилеглого житлового комплексу, є одна й та ж сама приватна компанія - ТОВ «БК «Міськбудінвест». За даними реєстрів, власниками БК «Міськбудінвест» є брати Володимир та Анатолій Дроботи.

У зв'язку з наближенням дати завершення строків слідства НАБУ і САП просили їх продовжити до 14 листопада, оскільки необхідно отримати тимчасові доступи до документів; вирішити питання про наявність чи відсутність достатніх підстав повідомлення особам про підозру та здійснити інші дії. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив частково і продовжив слідство до 14 вересня.

Нагадаємо, НАБУ розслідує зловживання посадовців держпідприємства «Волиньторф». Також детективи розслідують можливу розтрату коштів на програмі «Електронна столиця».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: