Компанія «Енергоатом» завершила рік зі збитками майже в 5 мільярдів – StateWatch

Читать на русском

Компанія Енергоатом відзвітувала про чисті збитки на суму 4,8 мільярда гривень. При цьому планувала закінчити рік з прибутком в 1,6 мільярда гривень.
фото з відкритих джерел

За 2020 рік Національна атомна компанія «Енергоатом» відзвітувала про чисті збитки на суму 4,8 мільярда гривень. При цьому за власним фінансовим планом компанія повинна була закінчити рік з прибутком в сумі 1,6 мільярда гривень.

Про це йдеться в звіті про виконання показників фінансового плану «Енергоатому» за 12 місяців 2020 року, який проаналізувала експертна організація StateWatch.

Приватизація на паузі: які прибутки і збитки показали держпідприємства у 2020 роціЧерез коронавірус довелося зупинити велику приватизацію і українські підприємства, за невеликим винятком, традиційно фіксують збитки на кінець року.

«У 4 кварталі минулого року компанія «Енергоатом» покращила власний фінансовий результат, так як за підсумками трьох кварталів сума чистого збитку сягнула 5,3 мільярди. При цьому за результатами 2019 року НАК «Енергоатом» відзвітувала про 3,8 млрд грн прибутку. У той час як 2018 рік завершений також із прибутком у розмірі 4,6 млрд грн», - йдеться в повідомленні.

У StateWatch уточнили, що за підсумками 2020 року середня кількість працевлаштованих працівників на «Енергоатомі» склала 33 816 осіб.

Середньомісячна заробітна плата керівника компанії досягла 241 500 гривень, одного члена правління компанії - 236,7 тис. грн, адміністративного персоналу - 49,5 тис. грн, працівника - 31,9 тис. грн.

Як відомо, з березня 2020 року обов'язки президента «Енергоатому» виконує Петро Котін (колишній генеральний директор Запорізької АЕС).

Нагадаємо, НАЗК вимагає поновити на посаді викривача корупції в «Енергоатомі». З відповідному приписом НАЗК звернулося до Кабміну і керівництва компанії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: