Ердоган озвучив можливу умову співпраці з талібами

Читать на русском
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив про можливість співпраці з талібами по лівійській моделі угод.
Depo Photos

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив про можливість співпраці з бойовиками радикального руху «Талібан» у випадку «лівійської» моделі угод.

Про це повідомляє видання Gazeteduvar.

Уроки Афганістану: чим нинішні події нагадують вивід військ СРСРЯк відбувалося виведення військ Радянського Союзу і Сполучених Штатів з Афганістану, дивіться на інфографіці Слово і діло.

«Можливо, нам вдасться укласти угоду подібно «лівійській »... Досить знайти гідного партнера для переговорів. Якщо такий співрозмовник знайдеться, чому б не підписати таку угоду?», - сказав він.

Як відомо, «лівійською» моделлю угоди називають меморандум між Туреччиною і Урядом національної згоди (УНЗ) Лівії про безпеку і співробітництво у військовій сфері, підписаний 27 листопада 2019 року.

У ньому закріплено будь-який напрямок військово-політичного та військово-технічного співробітництва між Туреччиною і УНЗ.

У положеннях Меморандуму сказано, що Туреччина буде надавати також допомога УНЗ в справі створення сил швидкого реагування у складі військових частин Лівії, розвідці або в морському патрулюванні.

Нагадаємо, раніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що «Талібан» запропонував займатися управлінням аеропорту Кабула. За словами турецького лідера, рішення він ще не ухвалив.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: