Школярам видаватимуть е-свідоцтва про початкову освіту – МОН

Читать на русском
Міністерство освіти та науки України видало наказ про введення свідоцтва про отримання початкової освіти.

Міністерство освіти та науки України видало наказ про введення свідоцтва про отримання початкової освіти. Ці свідоцтва будуть електронними, але буде можливість отримати документ в паперовій формі.

Про це йдеться в заяві Міносвіти.

«Відтепер документи про освіту будуть виглядати на кожному рівні повної загальної середньої освіти, як цього вимагає закон про повну загальну середню освіту», - заявили в міністерстві.

Освіта і COVID-19: як навчатимуться школярі та студенти з 1 вересняШколярі з 1 вересня почнуть вчитися в звичайному режимі, далі все залежить від епідеміологічної ситуації в Україні.

Для свідоцтв про початкову освіту було запроваджено нову процедуру. Процес замовлення, виготовлення та обліку свідоцтв про початкову освіту буде здійснюватися в електронній формі.

«Так, оригінал електронного свідоцтва про початкову освіту буде створюватися за зразком, затвердженим МОН, і буде зберігатися в Єдиній державній електронній базі з питань освіти (ЄДЕБО) в Реєстрі документів про освіту», - пояснили в Міносвіти.

Свідоцтва в формі пластикової карти, а також додатків до нього не буде. Однак за бажанням батьків школа буде видавати їм паперову копію електронного свідоцтва, засвідчену підписом директора школи і печаткою.

«Замовляти виготовлення дубліката свідоцтва також не потрібно: якщо батьки загублять паперову копію, вони можуть звернутися в школу для повторного отримання копії», - додали в МОН.

Раніше в МОН заявили про те, що з 1 вересня школи працюватимуть в звичному форматі. Зараз це дозволяє епідситуація з COVID.

В інтерв'ю «Слово і діло» глава МОН Сергій Шкарлет розповів, чому в цьому році не виділили кошти на маски і антисептики для шкіл.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: