Шкарлет розповів, чому на наступний навчальний рік не виділили грошей на маски та антисептики

Читать на русском
Критичної проблеми з наявністю масок і антисептиків в українських школах немає, сказав міністр Сергій Шкарлет.
Слово і діло

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявив, що на сьогодні немає інформації про нестачу засобів індивідуального захисту і антисептиків у школах. Крім того, частина коштів на закупівлю цих речей залишилася з минулого року.

У держбюджеті-2021 передбачено 1 млрд грн додаткового фінансування на боротьбу з COVID-19 в школах.

«Мільярд – це так звана ковідна субвенція, але саме на забезпечення засобами дистанційного зв'язку, ноутбуками, комп'ютерами. Для того, щоб сформувати можливість організовувати освітній процес саме в період, наприклад, жорсткого локдауну. Станом на 1 липня, наскільки я знаю, тільки залишків субвенцій по регіонах України – 6,8 млрд», – сказав Шкарлет в інтерв'ю «Слово і діло».

МОН просить 3 млрд з Фонду боротьби з COVID: як хочуть витратити коштиМОН хоче закупити для шкіл маски і засоби дезінфекції. Для цього з Фонду боротьби з коронавірусом просять 3 млрд.

«Немає інформації про те, що засобами індивідуального захисту, дезінфекторами на сьогодні не забезпечені. Звісно, ми розраховували, була потреба 26 мільярдів гривень. При цьому 13 планувалося з державного бюджету, 13 – за рахунок місцевих бюджетів. Але при цьому навіть 13 мільярдів співфінансування (ми спілкувалися з Асоціацією міст України) – це велика непідйомна цифра. Тому, враховуючи те, що у нас більша частина минулого року працювала в дистанційному режимі, є певна економія, яку сьогодні можна використовувати на забезпечення цими засобами. Критичної проблеми немає», – розповів міністр.

Нагадаємо, за даними організації StateWatch, Кабмін в 2020 році виділив 539,5 млн гривень на закупівлю медичних масок і засобів для дезінфекції у школах. Це становило 9% від 6 млрд грн, які просило МОН.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: