Росія тиснула на багато країн через Кримську платформу – Зеленський

Читать на русском
Зеленський підкреслив, що всі учасники Кримської платформи були вражені тим, що багато присутніх, що їм відразу показали декларацію платформи
Володимир ЗеленськийПраво на владу

Росія чинила сильний тиск на країни-учасниці установчого саміту Кримської платформи, який пройшов 23 серпня в Києві.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в ефірі програми «Право на владу».

«В цілому вони вражені. Вони вражені тому, що, мені здається, до останнього кожен з них – хтось відразу відреагував, хтось сумнівався, на когось великий був тиск - це не секрет - від Росії: вони дзвонили їм прямо телефоном на рівні міністрів закордонних справ, на рівні лідерів - лідерам. Всі сумнівалися, що буде 30 країн» - сказав він.

Кулеба підбив підсумки установчого саміту Кримської платформиЗа його словами, в саміті взяли участь 47 держав і міжнародних організацій, у тому числі представники Євросоюзу, НАТО, ГУАМ та інших організацій

Зеленський підкреслив, що всі учасники Кримської платформи були вражені тим, що багато присутніх, що їм відразу показали декларацію платформи, офіс і продемонстрували, що є ціла команда з деокупації Криму.

Нагадаємо, 23 серпня всі учасники першого Саміту Кримської платформи прийняли декларацію, що фіксує невизнання анексії півострова Росією.

А представниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Росія розглядає участь окремих країн і міжнародних організацій у Кримській платформі як посягання на свою територіальну цілісність.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: