Кримські окупанти визнали, що не зможуть забезпечувати Крим водою з дна Азовського моря

Читать на русском
Ватажок колабораціоністів у Криму визнав, що про проект видобутку прісної води з-під Азовського моря доведеться забути
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Прісна вода, запаси якої знаходяться на дні Азовського моря, буде вимагати додаткового очищення, оскільки вона понад міру мінералізована. Тому ідея із забезпеченням окупованого Криму цією водою виявилася неспроможною.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на слова пособника окупантів, глави окупаційної влади Криму Сергія Аксьонова.

Ватажок колабораціоністів в Криму визнав, що про проєкт видобутку прісної води з-під Азовського моря доведеться забути та повернутися до будівництва опріснювальних установок в Сакському районі і Ялті.

Як змінилися Донбас і Крим з приходом Росії: вигляд із супутниківДонбас і Крим після початку російської агресії – який мають вигляд із супутників. Зруйнований донецький і луганський аеропорти, спорожнілі селища і пересохлі річки Криму – на відео Слово і діло.

«Там вода якась є, проблем її дістати - немає. Питання в тому, що, швидше за все, вона має кількість твердих частинок з перевищенням норми та всього іншого. Мінералізація висока. А з високою мінералізацією, який сенс? Це очищати треба. Очистити на добу мільйон кубометрів або два - це нереально. Опріснювальні установки - єдиний вихід з положення. Іншого взагалі немає», - визнав Аксьонов.

Нагадаємо, в Криму спостерігається критична нестача прісної води, у багатьох містах на півострові людям видають її за графіком. Раніше пересохло Інкерманське озеро під Севастополем і Аянське водосховище.

Навесні 2014 року українська влада припинила постачання води на територію анексованого Криму, встановивши в Херсонській області загороджувальну дамбу.

22 травня 2021 року стало відомо, що в окупованому Криму російські фахівці почали бурити свердловини в акваторії Азовського моря, щоб дістатися запасів прісної води, що ховаються під морським дном. Тим часом раніше українські фахівці попереджали, що плани окупантів видобувати воду для Криму з дна Азовського моря виявляться неспроможними.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: