Британія вимагатиме санкцій проти «Талібану» на саміті G7 – ЗМІ

Читать на русском
На думку британців, Велика сімка повинна розглянути варіант запровадження економічних санкцій проти талібів
Ілюстративне фотоAFP 2021

Британія вимагатиме на саміті G7 введення санкцій проти радикального ісламістського руху «Талібан», який захопив владу в Афганістані.

Про це 23 серпня повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Феномен «Талібану»: чи насправді в Афганістані занепала цивілізаціяВ Афганістані занепала не цивілізація. В Афганістані занепав політичний режим. Політичний режим, складність якого могла підтримуватися винятково за рахунок зовнішньої допомоги.

На думку британців, Велика сімка повинна розглянути варіант введення економічних санкцій проти талібів, розповів виданню Британський чиновник на умовах анонімності. Причинами для санкцій і припинення фінансової допомоги талібанському Афганістану може стати порушення прав людини, або підтвердження того, що таліби дозволяють бойовикам терористичних організацій використовувати територію країни, як притулок.

Однак видання зазначає, що ще один західний дипломат висловив сумнів у тому, що санкції будуть негайно введені.

Нагадаємо, 22 серпня стало відомо, що прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон скликає лідерів країн G7 на термінову зустріч щодо ситуації в Афганістані.

При цьому раніше повідомлялося, що Великобританія готова при необхідності співпрацювати з радикальним ісламістським рухом «Талібан», який захопив владу в Афганістані.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: