У Раді пропонують посилити вимоги до кандидатів у заступники міністрів

Читать на русском
Правила відбору заступників у міністерствах можуть посилити, депутати пропоють, щоб загальний стаж роботи у кандидата був не менше 7 років. Новий законопроєкт 5846-2.
Фото - Рravda.com.ua

У Верховній раді зареєстрували ще один законопрєкт яким пропонують змінити правила для підбору заступників у міністерствах. Мова йде про «Про внесення змін до статті 9 Закону України «Про центральні органи виконавчої влади» щодо визначення вимог до особи, яка призначається на посаду першого заступника міністра чи заступника міністра» документ 5846-2.

Про це повідомила народний депутат від «Слуги народу» Євгенія Кравчук.

Відновлення на посаді через суд: хто з високопосадовців оскаржував своє звільненняЗа останні роки чимало хто зі звільнених держслужбовців звернувся до суду, щоби поновитися на посаді. Пропонуємо згадати, кому з них це вдалося, а хто отримав відмову.

«Які це вимоги: загальний стаж роботи не менше 7 років, досвід роботи на посадах державної служби категорій «А» чи «Б» або на посадах не нижче керівників структурних підрозділів в органах місцевого самоврядування, або досвід роботи на керівних посадах у відповідній сфері не менш ніж 3️ роки», - написала вона.

За словами політика, у законопроєктах, які зареєстрували раніше 5846 та 5846-1, з цього ж питання, передбачають вимоги щодо стажу 10 рокі. Але такий стаж Кравчук вважає «дещо надмірним, та погодження з відповідним Комітетом ВРУ, що суперечить принципу поділу влад».

Крім того у вимогах вільне володіння державною мовою та володіння іноземною мовою, яка є однією з офіційних мов Ради Європи.

Нагадаємо, раніше ми писали як нардепи провели літні канікули.

Зокрема Євгенія Кравчук з'їздила в Затоку (Одеська область) та продовжила відпочинок в Полтавській області. Більш детально дивіться в нашій добірці.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: