Ситуація з білоруськими мігрантами на кордоні стабілізується

Читать на русском
Ситуація з білоруськими мігрантами на кордоні стабілізується. Про це заявила міністр внутрішніх справ Литви Агне Білотайте.
facebook.com/LRVRM

Ситуація з білоруськими мігрантами на кордоні стабілізується. Про це заявила міністр внутрішніх справ Литви Агне Білотайте.

Повідомляє інформаційне агентство 15min.

Як зазначили у відомстві, ситуація стабілізувалася, але розслаблятися не варто.

«Ми повинні бути готовими до різних сценаріїв. Але я повинна сказати, що рішення, яке було прийнято 2 серпня, дійсно дало результати», – сказала Білотайте.

Вона також нагадала, що офіціальний Вільнюс 2 серпня розпорядився не пускати нелегалів до Литви. За 7 днів перетнути кордон з Литвою дозволили тільки 200 нелегальним мігрантам, а з 2 серпня їх кількість досягла 1 340.

Нагадаємо, у Литві хочуть запропонувати мігрантам по 300 євро, якщо вони погодяться назавжди покинути країну. Гроші мігранти можуть отримати від прикордонників.

Країни Балтії вимагають розширити санкції проти Білорусі через мігрантів. Прем'єр-міністри країн Балтії рішуче засуджують всі спроби Білорусі використовувати нелегальну міграцію для надання політичного тиску на ЄС і його держави-члени. Прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте вважає, що зовнішній кордон ЄС з сусідом, що знаходиться під контролем диктатора, не може обійтися без фізичного бар'єру, і Литва не бачить альтернативи його будівництву.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: