У Литві готові платити 300 євро нелегалам за добровільний виїзд з країни

Читать на русском
У Литві хочуть запропонувати мігрантам по 300 євро, якщо вони погодяться назавжди покинути країну. Гроші мігранти можуть отримати від прикордонників.
roadsweb.wordpress.com

У Литві хочуть запропонувати мігрантам по 300 євро, якщо вони погодяться назавжди покинути країну. Гроші мігранти можуть отримати від прикордонників.

Про це повідомляє директор Департаменту міграції при МВС Литви Евеліна Гудзінскайте.

Вона констатувала, що більшість мігрантів, які в даний час намагаються перетнути литовсько-білоруський кордон, звертаються назад.

«Литовські прикордонники та міграційні служби запропонують гроші нелегальним мігрантам, які бажають повернутися в країну походження, щоб прискорити їх від'їзд», – сказала Гудзінскайте.

Зазначають, що виплата буде здійснюватися готівкою під час посадки в літак, що вилітає з Литви.

Нагадаємо, країни Балтії вимагають розширити санкції проти Білорусі через мігрантів. Прем'єр-міністри країн Балтії рішуче засуджують всі спроби Білорусі використовувати нелегальну міграцію для надання політичного тиску на ЄС і його держави-члени. Прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте вважає, що зовнішній кордон ЄС з сусідом, що знаходиться під контролем диктатора, не може обійтися без фізичного бар'єру, і Литва не бачить альтернативи його будівництву.

Додамо, за минулу добу литовські прикордонники повернули до Білорусі майже 250 осіб, з гуманітарних причин дозволили пройти лише двом - жінці і дитині.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: