У Чехії відкрили меморіал українським воїнам

Читать на русском
Протягом 2020-2021 років за підтримки мерії міста Брно відбулася реконструкція інших елементів меморіалу і окремих могил.

У чеському місті Брно з нагоди 30-ї річниці Незалежності України на центральному кладовищі відкрили відреставрований меморіал українським воїнам, які загинули в часи Першої світової війни.

Про це повідомляє посольство України в Празі.

Чи пам'ятаєте ви святкові промови президентів на День Незалежності – тестЧи впізнаєте ви президента України за уривком з його промови на День Незалежності – пройти тест онлайн.

Перший етап реконструкції меморіалу відбувся в 2019 році. Тоді завдяки фінансовій підтримці МЗС України був відновлений центральний елемент меморіалу - унікальний пам'ятник, побудований 98 років тому на місці поховання 154-х українських воїнів

Протягом 2020-2021 років за підтримки мерії міста Брно відбулася реконструкція інших елементів меморіалу і окремих могил.

Будівництво пам'ятника ініціював у серпні 1923 року просвітницько-організаційний комітет українських емігрантів в місті Брно. Меморіал мав ушанувати пам'ять усіх українців, які загинули в Брно і в Південно-Моравському регіоні з початку Першої світової війни.

Нагадаємо, в параді до Дня Незалежності візьмуть участь військові з Чехії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: