Пікет УПЦ: поліція отримала наказ не пускати вірян із плакатами проти Варфоломія

Читать на русском
Прихильники УПЦ зібралися на акцію протесту перед Верховною радою, вони хочуть зустрітися з Варфоломієм, щоб висловити незгоду з Томосом і розповісти про дискримінацію.
Ілюстративне фотофото з відкритих джерел

Правоохоронці отримали наказ не пускати на протест під Верховною Радою віруючих, які прийшли з плакатами проти патріарха Варфоломія.

Про це заявив протоієрей Геннадій Єлін в ефірі телеканалу «Перший Незалежний».

«Коли люди почали приходити на площу, то поліція ще пропускала з плакатами, тому що ми все таки бачимо, що з плакатами стоять. Але коли поліція побачила, що людей багато і плакатів багато, то швидше за все їм надійшла команда припинити ці плакати і вони почали людей зупиняти», - повідомив протоієрей Геннадій.

Згідно зі словами протоієрея, він сам бачив, що на акції протесту поліцейські вилучали у священика і мирян плакати.

«Що стосується інформації з приводу людини, яку затримали, то бажаю йому міцності і сили. І за що затримувати, у нього на плакаті було написано, що Андріївська церква це надбання українського народу. Хіба це не так? Я згоден з цим плакатом. І її віддавати просто так закордонному гостю - це не правильно», - додав священнослужитель.

Протоирей Геннадий Елин о задержании протестующего с плакатом про Варфоломея«Перший Незалежний»

Згідно з повідомленнями ЗМІ, парафіяни УПЦ заявили про фізичне і моральне насильство з боку ПЦУ, підконтрольної Константинопольському патріархату. Перехід церков під контроль ПЦУ, стверджують парафіяни УПЦ, не є мирним і добровільним - він відбувається насильно і більше нагадує рейдерство.

Нагадаємо, що прихильники Української православної церкви зібралися на акцію протесту перед Верховною радою, де повинна відбутися зустріч спікера парламенту Дмитра Разумкова і Вселенського патріарха Варфоломія.

Раніше ми повідомляли, що Зеленський зустрівся з Вселенським патріархом Варфоломієм. Вони обговорювали порушення свободи віросповідання на окупованих територіях України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: