Патріарх Варфоломій назвав терміни візиту до України – ЗМІ

Читать на русском
Вселенський патріарх Варфоломій у відповідь на запрошення президента Володимира Зеленського планує відвідати Україну у серпні 2021 року.
radiosvoboda.org

Вселенський патріарх Варфоломій планує відвідати Україну в серпні 2021 року – на День незалежності.

Про це він заявив на літургії в Патріаршому соборі на Фанарі, пише Orthodox Times.

Зеленський розповів про зустріч із ВарфоломіємГлава української держави і Вселенський патріарх обговорили питання Криму та ситуацію на Донбасі.

За даними порталу, Константинопольський патріарх оголосив, що відвідає Україну з офіційним візитом в День незалежності в серпні наступного року, відповідаючи на запрошення президента Володимира Зеленського.

Як наголошується, на літургії в соборі також був присутній прем'єр-міністр України Денис Шмигаль і представники Кабміну.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський вже двічі зустрічався з Варфоломієм. Перший візит до патріарха в Стамбулі відбувся 8 серпня 2019 року, а другий - 16 жовтня того ж року.

16 жовтня Зеленський подякував Вселенському патріарху Варфоломію за підтримку територіальної цілісності України і запросив відвідати країну.

Пізніше приїзд Варфоломія анонсував предстоятель Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Єпіфаній. Однак тоді про точні терміни візиту не повідомлялося.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: