Патріарх Варфоломій підтвердив, що приїде в Україну на День Незалежності

Читать на русском
Візит Варфоломія в Україну анонсувався і раніше, але дата візиту до самого останнього часу перебувала під питанням
Патріарх ВарфоломійReuters

Вселенський Патріарх Варфоломій I підтвердив, що планує відвідати Україну, прибувши на святкові заходи з нагоди 30-річчя української незалежності.

Про це заявила заступник голови фракції Євгенія Кравчук у Facebook.

«Чудові новини зі Стамбула! На зустрічі з делегацією народних депутатів з фракції «Слуга народу» Вселенський Патріарх Варфоломій I підтвердив свій приїзд в Україну на урочистості з нагоди 30-річчя Незалежності - на запрошення Володимира Зеленського. Останній раз в Україні Варфоломій був у 2008 році. Дуже символічно, що на святкування Дня Незалежності України прибуде патріарх, який зіграв одну з ключових ролей незалежності та визнання українського православ'я», - написала депутат.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський вже двічі зустрічався з Варфоломієм. Перший візит до Патріарха в Стамбулі відбувся 8 серпня 2019 року, а другий - 16 жовтня того ж року.

16 жовтня Зеленський подякував Вселенському Патріарху Варфоломію за підтримку територіальної цілісності України та запросив відвідати країну.

Пізніше приїзд Варфоломія анонсував предстоятель Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Однак тоді про точні терміни візиту не повідомлялося.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: