Стало відомо, чи відбудеться Хресна хода ПЦУ в цьому році

Читать на русском
У 2021 році, як і в минулому, святкування річниці Хрещення Русі-України через пандемію пройде без хресного ходу у Києві і паломництв.
Хресна хода 2019Фото: apostrophe.ua

Синод Православної церкви України вирішив у цьому році, так само як і в минулому, через карантин не проводити традиційну Хресну ходу з нагоди Дня хрещення Русі-України.

Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

У МВС назвали число віруючих, які взяли участь у хресній ході ПЦУПерша хресна хода Православної церкви України (ПЦУ) з нагоди 1031 річниці хрещення Київської русі завершилася.

«У зв'язку з карантинними обмеженнями Священний Синод ухвалив рішення провести святкування 1033-річчя Хрещення Русі-України 27-28 липня 2021 року в місті Київ і єпархіях без організації паломництва і традиційного Хресного ходу - таким же чином, як це відбувалося у минулому році», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в минулому році ПЦУ і УПЦ МП скасували Хресну ходу на річницю Хрещення Київської Русі наприкінці липня. Причиною стали карантин і ситуація з COVID.

А за рік до цього, 28 липня 2019 року, ПЦУ в Києві провела свою першу Хресну ходу, приурочену до 1031-річчя хрещення Київської Русі. Тоді зібралися близько 15 тисяч осіб.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: